Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Masukkan kelapa parut, air, gula . Kisar dengan 2 cawan air.
Kisar dengan 2 cawan air. Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Masukkan kelapa parut, air, gula . Dari santan dan kelapa parut. Kacau sebati sampai gula larut. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap.
Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama).
Dari santan dan kelapa parut. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). 2 sudu besar minyak masak; Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Masukkan kelapa parut, air, gula . 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; Cara penyediaan kuih ketayap : Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Kisar dengan 2 cawan air.
Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan .
Kisar dengan 2 cawan air. 2 sudu besar minyak masak; Cara penyediaan kuih ketayap : Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih .
Blender semua bahan hingga halus.
Dari santan dan kelapa parut. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; Kacau sebati sampai gula larut. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Cara penyediaan kuih ketayap : 2 sudu besar minyak masak; Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Blender semua bahan hingga halus.
Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). 2 sudu besar minyak masak; Kacau sebati sampai gula larut. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali.
Cara penyediaan kuih ketayap : 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Kisar dengan 2 cawan air. Dari santan dan kelapa parut. Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Kacau sebati sampai gula larut. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. 2 sudu besar minyak masak; Blender semua bahan hingga halus.
Masukkan kelapa parut, air, gula .
Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Dari santan dan kelapa parut. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . Cara penyediaan kuih ketayap : Masukkan kelapa parut, air, gula . 2 sudu besar minyak masak; Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Blender semua bahan hingga halus. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; Kacau sebati sampai gula larut. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Kisar dengan 2 cawan air.
Kuih Ketayap Kuih Hijau Kelapa - Resepi Dan Cara Membuat Kuih Ketayap Kuih Yang Menjadi Kegemaran Ramai Orang My Resepi. Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je);
Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan kuih hijau kelapa. Blender semua bahan hingga halus.
Masukkan kelapa parut, air, gula . Kisar dengan 2 cawan air. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Sedikit pewarna hijau ( jika perlu).
Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Kisar dengan 2 cawan air. Kacau sebati sampai gula larut.
Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , jadi warna hijau lebih sesuai digunakan untuk rasa pandan termasuklah kuih . Kacau sebati sampai gula larut. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Cara penyediaan kuih ketayap : Masukkan kelapa parut, air, gula .
2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; Kisar dengan 2 cawan air. 2 sudu besar minyak masak;
Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Kisar dengan 2 cawan air. Kacau sebati sampai gula larut. Cara penyediaan kuih ketayap : Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut.
Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Kacau sebati sampai gula larut. Dari santan dan kelapa parut. Cara penyediaan kuih ketayap : Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap.
2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Dari santan dan kelapa parut.
Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap.
Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut.
Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali.
Dari santan dan kelapa parut.
Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali.
Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali.
Cara penyediaan kuih ketayap :
Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut.
Post a Comment for "Kuih Ketayap Kuih Hijau Kelapa - Resepi Dan Cara Membuat Kuih Ketayap Kuih Yang Menjadi Kegemaran Ramai Orang My Resepi"